https://el.eureporter.co/politics/european-commission/2023/08/25/eu-activates-new-humanitarian-air-bridge-to-goma-democratic-republic-of-congo/?fbclid=IwAR2E9kGe8-Q7n_pdh_PWXZmwZ5mVI7saOIAFRPu34-qlpA24zd2D7X0I810

Η ΕΕ ενεργοποιεί νέα ανθρωπιστική αεροπορική γέφυρα στη Γκόμα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό


Η ΕΕ ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση ανθρωπιστικής αερομεταφοράς στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για την παράδοση βασικών προμηθειών στην πόλη Γκόμα. Αυτές οι προμήθειες θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής ανταπόκρισης στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η ήδη δεινή κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται. Για να ανακουφίσει αυτή την κατάσταση, η ΕΕ οργανώνει δύο πτήσεις από την Ευρώπη, μεταφέροντας περισσότερους από 180 τόνους εξοπλισμού συνολικά, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών και τροφίμων. Η ανθρωπιστική αεροπορική γέφυρα αποτελείται από δύο πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Ναϊρόμπι, από όπου οι προμήθειες μεταφέρονται στην Γκόμα.

Οι δύο πρώτες πτήσεις έφτασαν στην Γκόμα στις 22 Αυγούστου 2023 και συνολικά οκτώ τέτοιες πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου 2023. Ο Janez Lenarčič, Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, δήλωσε: «Η ΕΕ παραμένει σταθερά δεσμευμένη να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ευάλωτες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ως απάντηση στην έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για εντατικοποίηση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω της κινητοποίησης ολόκληρου του συστήματος, εγκαινιάζουμε μια ανθρωπιστική αεροπορική γέφυρα για να φέρουμε βασικές προμήθειες στην Γκόμα, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Δημοκρατίας. Κογκό.

«Σε συνδυασμό με το νέο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας που ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στο έτος – ανεβάζοντας τη συνολική μας ανθρωπιστική βοήθεια στα 80 εκατομμύρια ευρώ για το 2023 – η Ανθρωπιστική Αερογέφυρα μας θα βοηθήσει να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Αυτή η ανθρωπιστική αερομεταφορά ακολουθεί παρόμοια επιχείρηση που έλαβε χώρα μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2023, κατά την οποία μεταφέρθηκαν συνολικά 260 τόνοι προμηθειών σε επτά πτήσεις. Αυτά οργανώθηκαν σε συνεργασία με τη Γαλλία και τους εταίρους της ΕΕ στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας.


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

ΜΕ ΦΩΝΑΞΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ