ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, καλημέρα και καλή εβδομάδα με υγεία από την Ιεραποστολή στο Ανατολικό Κονγκό! Αυτό που σκοτώνει τους συνανθρώπους μας εδώ στο Ανατολικό Κονγκό και ιδίως τα μικρά παιδιά είναι η ακρίβεια και η έλλειψη προϊόντων.

Η έλλειψη τροφίμων και το αδιάβατο των δρόμων συντελούν στην φτώχια. Μερικές φορές όταν οι αντάρτες κλείνουν τους δρόμους, λεηλατούν τα εμπορεύματα και σκοτώνουν ακόμη και τους εμπόρους στο δρόμο, τότε η αγορά κλείνει και δεν βρίσκουμε τίποτα διαθέσιμο. Σχεδόν όλα είναι εισαγόμενα. Ένα σακί ρύζι των 25 κιλά κοστίζει 30$ ανάλογα με την περίπτωση, τα καλύτερης ποιότητας μακαρόνια ένα κουτί με 20 τεμάχια μακαρόνια διαπραγματεύονται εδώ 20$ ανάλογα με την περίπτωση, το κουτί λάδι των 20 κιλών πωλείται 35 -40 $.

Επειδή είναι πολύ ακριβά τα προϊόντα εδώ, και οι ενδεείς συνάνθρωποί μας πολλοί, και τα παιδιά πάρα πολλά που πεινάνε και πεθαίνουν από την πείνα τους, τους κάνουμε επίσημα και ανεπίσημα γεύματα ( περνάνε και παίρνουν σε σακούλες),

Για να γίνει ένα καλό γεύμα για ένα μεγάλο αριθμό παιδιών, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 300  Ευρώ για ένα γεύμα (καλό φαγητό με  κρέας ή ψάρια, κλπ.), διότι τα παιδιά είναι πολλά, διαφορετικά με ό τι οικονομήσει ο Θεός, ανάλογα με τις δυνατότητες που υπάρχουν προχωρούμε αποφασιστικά. Κάνουμε επίσημα συσσίτια τις Κυριακές και σε μεγάλες εορτές, ενώ σε άλλες μέρες όταν έχουμε δυνατότητα κάνουμε ανεπίσημα, περνάνε και παίρνουν έτοιμο φαγητό και το βάζουν σε σακούλες. 

Κάθε φορά, μετά από ένα φιλανθρωπικό γεύμα για τα άπορα παιδιά της Ιεράς Επισκοπής Γκόμας, δεν ξεχνάμε όλες τις κυρίες και τα κορίτσια  που μαγειρεύουν, πλένουν τα πιάτα και τις κατσαρόλες, αντλούν νερό από την πηγή... Τους δίνουμε πάντα μια βοήθεια για την προσφορά τους και για τις ατελείωτες ώρες που ξοδεύουν για ψώνια και μαγειρική για τόσα παιδιά, καμιά φορά για 600 παιδιά και πάνω.













































































Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

ΜΕ ΦΩΝΑΞΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ